Mijn favorieten

Aankoop

"Verliefd worden op een woning is één…maar het dan nog zakelijk kunnen benaderen is een tweede…"

Hoe uw woning te vinden?
Voor het vinden van uw woning kunt u zelf zoeken op sites als Funda en op sites van makelaarskantoren in de regio. Maar, zoals het in de praktijk veelal blijkt, is deze wijze van zoeken niet altijd snel genoeg en kunnen woningen reeds verkocht zijn voordat u er van op de hoogte bent geweest. Een gemiste kans.
Als NVM makelaarskantoor kunnen wij doelgericht, op basis van de samen zorgvuldig besproken zoekcriteria, voor u zoeken in het gehele NVM bestand. Landelijk melden alle kantoren die aangesloten zijn bij de NVM, woningen aan in één en hetzelfde bestand. Zodoende zijn wij in staat u elke morgen per email tijdig te berichten!
Of zijn wij door onze bekendheid in onze regio bekend met de informatie dat juist die ene verkoper zijn woning in de verkoop zal gaan plaatsen, juist van die woning die ú zo graag wenst.

Wij adviseren onze cliënten altijd meerdere, bewust soms uiteenlopende, woningen met ons te gaan bezichtigen. De aankoop van uw woning moet een wel overwogen beslissing zijn, waarbij u goed moet weten wat de alternatieven zijn. U weet beter wat er nog meer mogelijk is op de markt, waardoor u uw juiste beslissing kunt maken; wij weten aan de andere kant beter wat uw exacte zoekcriteria zijn, zodat wij u nog beter kunnen begeleiden met uw aankoop.
Door onze ervaring op de woningmarkt kunnen wij u woningen aandragen waar u in eerste instantie uw oog misschien niet op had laten vallen, maar welke wel tot de mogelijkheden binnen uw criteria behoren. Wij hebben oprechte interesse in uw woonwensen met betrekking tot gewenste ruimte, locatie, sfeer en budget. En kunnen u door onze ervaring in de regio adviseren over o.a. de buurt en overige omgevingsfactoren (o.a. scholen).   

Ons doel? Dat u jaren later nog kunt bevestigen dat dit uw droomhuis, wellicht voor dat moment, is of is geweest. 

Een ogenschijnlijk droomwoning moet het wel blijven!
Eenmaal uw droomwoning gevonden…wij kijken naast de waarde van de woning tevens naar de courantheid van de woning, toekomstige ontwikkelingen en de bouwkundige staat. Courantheid met betrekking tot vermogensvorming en tevens wat u qua onderhoud op korte en lange termijn te wachten staat. In enkele situaties kunnen wij u zelfs adviseren een bouwkundige in te schakelen. Tevens strekt ons onderzoek uit naar o.a. gemeentelijke regelgeving, juridische aspecten, bestemmingsplannen, eventuele erfdienstbaarheden, bodemverontreinigingen/ bekendheid met een olietank.
Kortom, door onze jarenlange ervaring en specialistische kennis komt u niet voor verrassingen te staan.

De juridische afhandeling
Naast de onderhandelingen die wij namens u voeren, maar waarbij u te allen tijde uiteraard volledig op de hoogte wordt gehouden en beslist, zullen wij u ook ter zijde staan als het gaat om het op de juiste wijze vastleggen van alle bijzonderheden en afspraken in het koopcontract. Tevens begeleiden wij u tijdens de inspectie van de woning op de datum van levering, alsmede bij de eigendomsoverdracht bij de notaris.  Maar ook ná de overdracht kunt u altijd op ons blijven rekenen!

Mogelijkheden van zoekopdrachten en kosten
De aankoopbegeleiding doen wij op basis van no-cure-no-pay, hetgeen inhoudt dat pas wanneer de onderhandelingen daadwerkelijk leiden tot een koopovereenkomst, wij u de van te voren afgesproken courtage in rekening zullen brengen via de nota van afrekening bij de notaris.
U kunt ons ook inschakelen voor eenmalige aankoopopdracht, bijvoorbeeld als u uw woning reeds gevonden heeft (bijvoorbeeld via vrienden) en ons wenst in te schakelen voor het vervolgtraject als de onderhandelingen en juridische afhandeling.

De tarieven voor een eenmalige aankoopopdracht of een volledige aankoopbegeleiding bespreken we graag vrijblijvend met u tijdens een gesprek waarbij wij ook uw woonwensen bespreken.
U kunt een kosteloze opdracht bij ons plaatsen voor het op de hoogte houden van het aanbod.

Heeft u verdere vragen, bekijkt u ook onze meest gestelde vragen bij koop of verkoop van een woning of neemt u graag voor een vrijblijvend gesprek graag contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch via ons nummer 020-6597000.

 

En heeft u al een koopwoning dan blijft de vraag: “...eerst aankopen of toch eerst verkopen?”...

In de praktijk is het vaak geen gemakkelijke keuze, juist in deze huidige markt, om te bepalen of het nu het verstandigste is om eerst uw huidige woning te verkopen of toch eerst de aankoop van uw nieuwe woning af te wachten. Enerzijds wilt u een lange periode van dubbele woonlasten voorkomen en/of het risico dat de markt gaat veranderen, anderzijds staat daar tegenover het idee dat u na uw verkoop niet op korte termijn uw ideale woning vindt, waardoor u genoodzaakt bent een tijdelijke tussenoplossing te zoeken, hetgeen ook niet altijd wenselijk is!

In een persoonlijk gesprek kunnen wij u adviseren over wat voor u, in uw persoonlijke situatie, de meest geschikte wijze zou kunnen zijn. De courantheid en de waarde van uw huidige woning zijn natuurlijk belangrijke aspecten, alsmede het gemak, de beschikbaarheid, van het vinden van een nieuwe woning die aan uw wensen voldoet. Op basis van onze ervaring in de regio zijn wij in staat om deze situatie op een zo prettig mogelijke en vooral verantwoorde wijze voor u te laten verlopen.


En heeft al aan de volgende mogelijkheid gedacht?
Besluit u om eerst te gaan aankopen, dan kunnen wij ook alvast de verkoop van uw woning voor wat betreft het eerste traject opstarten. U vrijblijvend adviseren over uw verkoopstrategie, een adviesvraagprijs afgeven voor dit moment van de markt (deze valt later bij te stellen), en de fotopresentatie en verkoopdossier volledig al klaar te maken. Dan kan direct nadat u uw nieuwe woning heeft gevonden uw woning de markt op en op Funda gezet worden, waardoor u geen kostbare tijd verliest van extra lange dubbele lasten en u zich volledig kan richten op uw nieuwe aankoop waarbij wij het verkoopproces oppakken.

Heeft u verdere vragen, bekijkt u ook onze meest gestelde vragen bij koop of verkoop van een woning. Of neemt u graag contact op met ons kantoor.